BPOS,Powershell, journaling og andre muligheter

Det er skrevet litt tidligere om hvordan man må bruke Powershell for å gjøre visse endringer i exchange innenfor exchange hos Microsoft, men det som man kanskje ikke alltid tenker på er jo at det faktisk pr. idag ligger en exchange 2007 server der som egentlig ha de fleste andre funksjonaliteter som en vanlig intern server har, men med noen begresninger.
Når man jobber i Microsoft sitt admin gui så ser man ikke så mange valgene, men via service request så kan man få mer. Det som ikke er nevnt så mye om, men som jeg plukket med meg på et Microsoft kurs er at man kan få en oversikt over mail som er stoppet i spam filteret og release eventuelle mail som man ønsker igjennom alikevel hvis dette er ønskelig. Måten man får opp denne ekstra muligheten i guiet til Microsoft er å sende inn en service request til Microsoft så gjør de dette tilgjengelig for deg.
Jeg har også nevnt litt om Journaling hos Microsoft som også må spesielt bestilles via service request da dette ikke er slått på som standard. Egentlig så vil jeg si at dette er ganske så forståelig da det ikke er alle firmaer som har lov til å kunne gå tilbake i journalene for å kunne gå igjennom den enkelte ansattes e-post. De firmaene som legger med en klausul i ansettelses kontrakten om at e-post adressen er firmaets eiendom og ikke en personlig adresse kan aktivere denne funksjonaliteten uten å tenke seg videre om, men man skal alltid vokte seg for å gå igjennom en ansatts e-post uten skjelig grunn. Det rådes alltid å forhøre seg med datatilsynet før man går igjennom form for etterforskning.
Når man aktiverer journaling så betyr ikke det at “sjefen” kan gå igjennom e-posten din som det passer seg, men at informasjon kan bestilles ut i fra Microsoft sine servere som bevismateriale eller lignende.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.